Een familiebedrijf zit boordevol geschiedenis, emoties en herinneringen, en is gebouwd op de kennis en ervaring van verschillende generaties. Binnenkort is het tijd om dit levenswerk over te dragen. Hoe bent u zeker dat uw eigen bloed, zweet en tranen bij de juiste mensen terechtkomt? Kortom: hoe sluit u het hoofdstuk af met een gerust gemoed?

Net om u die zekerheid te bieden, kan u bij Motmans & Partners beroep doen op het Succession Center. Dit center is gebaseerd op meer dan twintig jaar ervaring met familiebedrijven. U wil namelijk een opvolger die de gevoeligheden en uitdagingen van uw bedrijf begrijpt en ter harte neemt. En die perfect weet hoe hij uw onderneming én de mensen daarbinnen kan laten verder groeien, op korte en lange termijn.

Hoe stellen we
u op uw gemak?

Aan geïnteresseerden is er wellicht geen gebrek. Maar zit die ene gepolijste diamant er wel tussen? Wij verzamelen alle kandidaat-ondernemers en testen uitgebreid hun vaardigheden. En of deze overeenkomen met de vereisten en functies binnen uw bedrijf. Hiervoor doen we beroep op wetenschappelijke onderbouwde tools en op assessoren met masters in de psychologie en ruime kennis op vlak van familiebedrijven.

Bovendien is onze methode bekroond met het kwaliteitslabel van Federgon. Dit bewijst dat onze assessments voldoen aan de strengste normen voor het kwalitatief en betrouwbaar meten van competenties.

In vijf stappen
naar succes

Tijdens onze zoektocht gaan we gedisciplineerd te werk. Zo kunnen we u de beste garanties bieden. Concreet verloopt een traject in het Succession Center in vijf stappen:

  • 1. Intakegesprek: eerst zitten we samen. U vertelt ons alles wat we moeten weten over uw bedrijfscultuur en de aanwezige sleutelfuncties.
  • 2. Planning: we stellen een programma op maat op voor de verschillende kandidaten en leggen de nodige tests vast.
  • 3. Tests: we bijten de spits af met een persoonlijkheidstest en een onderzoek dat peilt naar de capaciteiten. Daarna volgen oefeningen rond management en leiderschap. We sluiten af met een motivatie- en competentiegericht interview.
  • 4. Rapport: binnen de drie werkdagen ontvangt u van ons de eerste feedback: een rapport dat u een duidelijk zicht geeft op de competenties en het potentieel van de kandidaten. En met een ontwikkelingsadvies en uitgebreid managementprofiel waar u gericht mee aan de slag kan.
  • 5. Feedback: na afloop bespreken we het rapport nog eens tot in de details en koppelen we finaal terug naar de kandidaten.

Successietraject

Indien u het nog ruimer wil aanpakken en een volledig successietraject wenst op te zetten, kiezen we bij Motmans & Partners een multidisciplinaire aanpak. Naast het menselijke en organisatorische gaan we ook in op het financiële, juridische en fiscale aspect. Hiervoor rekenen we op een actieve samenwerking met experten in verschillende vakgebieden, zoals Van Havermaet, Deloitte, Monard Law en KBC.

Meer weten?

De eerste stap richting een geslaagde overdracht? Neem contact op met onze collega Liesbeth Vandenrijt via e-mail of op het nummer+32 11 30 35 00.

© Motmans & Partners 2019