08.november.2018

Interim hr-expert: 4 redenen om er voor te gaan

Interim hr-expert is een ontzettend boeiend en divers beroep. Het is een job waar uitdagingen en voldoening hand in hand gaan. Waarin u echt het verschil kunt maken. Wij vertellen u graag wat deze job zo uniek maakt. Klaar om de sprong te wagen?

3, 2, 1, actie!

Natuurlijk zit er in elke job de nodige actie, maar in de ene nog net wat meer dan in de andere. Als u tijdelijk bij een bedrijf aan de slag bent, is het alleszins belangrijk dat u heel actiegericht bent. U komt terecht in situaties waar er meteen concreet werk op u ligt te wachten. In tegenstelling tot bij een klassieke, vaste job, is er vaak geen tijd voor een inwerkperiode. U gaat er vanaf dag één tegenaan. Op die manier leert u continu nieuwe zaken kennen.

Nieuwe culturen en mensen

Als interim hr-expert komt u continu in contact met nieuwe mensen en bedrijven. Dat maakt dat u zich gemakkelijk moet kunnen openstellen voor nieuwe bedrijfsculturen, visies en waarden. U slurpt zoals een spons de sfeer van een bedrijf meteen op en past u hieraan aan. Wie een open en flexibele houding heeft, zal het ontzettend boeiend vinden om steeds weer in nieuwe omgevingen terecht te komen.

Afwisseling meer dan troef

Als consultant gaat u van het ene bedrijf naar het andere. U bent slechts tijdelijk aanwezig in een bepaald bedrijf en binnen die tijdspanne moet u kost wat kost uw werk tot een goed einde brengen. Geloof ons, dat brengt heel wat voldoening met zich mee. En daarna gaat u alweer door naar de volgende uitdaging. Meer afwisseling zal u niet snel vinden.

Leer elke dag iets nieuws

Doordat u elke keer opnieuw in nieuwe bedrijven en culturen terechtkomt, helpt u niet alleen de bedrijven zelf verder, maar leert u als persoon ook ontzettend veel bij. Dat is allemaal bagage die u meeneemt in uw verder carrière en die u alleen maar nóg beter maakt in wat u doet. Overtuigd voor een job als interim hr-expert? Hr-expert. Het is een job apart. Verschillende locaties, culturen, bedrijven, jobinvullingen… Sommige mensen worden er hopeloos nerveus van, terwijl het voor anderen de job van hun leven is.

Voelt u het na dit artikel zelf kriebelen om aan de slag te gaan als hr-consultant? En wilt u graag deel uitmaken van een team vol gelijkgestemden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We horen graag meer van u.

© Motmans & Partners 2020