15.april.2020

HR-interim manager aanwerven: dit is belangrijk!

Hire the will not the skill. Het is een vaak geopperd hr-advies. Maar deze wijsheid gaat niet altijd op. Meer zelfs: als u op zoek bent naar een hr-interim manager, draait u dit advies best om. Skills komen dan op de eerste plaats, attitude op de tweede. Al blijft een combinatie van de twee het ideale scenario. Een woordje uitleg.

Persoonlijkheid vs. skills

Skills kunt u trainen, dat is met iemand zijn persoonlijkheid helemaal anders. Wanneer iemand niet gemotiveerd is, kost het veel moeite om hem te leren zich in te zetten. Om ervoor te zorgen dat hij elke dag het beste van zichzelf geeft op de werkvloer. Daarom neemt u inderdaad beter een gemotiveerd iemand aan die maar aan pakweg driekwart van de jobomschrijving voldoet, dan iemand die alles kan afvinken maar het gevoel van joi de vivre lijkt te missen. Die wijsheid gaat alleszins perfect op voor een medewerker die u op lange termijn bij u wilt houden. Ontbrekende skills kunt u bij hem bijschaven. Attitude aanleren dan weer niet. Als hij in uw team past en de motivatie heeft om bij te leren, zit u in dit geval goed.

Skills vs. persoonlijkheid

Maar er is ook nog een ander geval. En dan spreken we over een hr-interim manager. Iemand die voor een bepaalde periode uw team versterkt en zich concentreert op een specifieke opdracht of takenpakket. Iemand die een afwezige collega vervangt of helpt het vele extra werk op te vangen. En dat voor een bepaalde tijd. In dat geval komen de skills eerst. Want de tijd telt. U wilt een hr-interim manager die er na een duidelijke briefing meteen invliegt. Die weet wat er te doen staat en de skills heeft om die opdrachten binnen de gegeven tijdspanne uit te voeren. Een goede attitude blijft natuurlijk een belangrijk pluspunt voor een tijdelijke hr-medewerker. Maar daar mag het niet bij blijven. Wanneer wij op zoek gaan naar tijdelijke hr-medewerkers, besteden we dan ook aandacht aan de twee facetten. Skills zijn onmisbaar, maar een goede attitude is meer dan mooi meegenomen.

Weet waarvoor u de hr-interim manager nodig heeft

Zoekt u iemand voor een tijdelijke opdracht? Dan is het belangrijk om in kaart te brengen welke vaardigheden precies nodig zijn om de opdracht tot een goed einde te brengen. Wat moet de hr-interim manager concreet kunnen? Welke expertises zoekt u? Eens dat goed zit, kunt u naar de attitude kijken. Bent u op zoek naar tijdelijke versterking? Contacteer ons dan vrijblijvend en wij helpen u graag verder.

Gerelateerde artikels Terug naar overzicht
© Motmans & Partners 2020