Interim Management voor bedrijven: “Capaciteit en expertise zorgen voor flexibiliteit”
“Specifiek sta ik in voor de klantencontacten en ben ik verantwoordelijk voor de interim managers en freelancers, maar ook voor ons vaste team van HR Consultants die wij uitsturen naar onze klanten”, begint Mattias te vertellen. Eén van de HR Consultants uit dat team is Charlotte Van de Voor: “Momenteel werk ik bij de provincie Antwerpen op de dienst Werving en Selectie, om er de hoge vraag naar invulling van vacatures mee vast te pakken”.
Waarom schakelen bedrijven Interim Management nog zoal in?
Charlotte: “Ik heb wel eens een project gedaan bij een bedrijf waar echt de vraag werd gesteld om een bepaald project uit te werken, dus dat was zeer afgebakend. Bij andere projecten ben ik dan weer ingeschakeld voor extra capaciteit of om een langdurige afwezigheid op te vangen.”
Hoe verloopt het traject van Interim Management voor bedrijven?
We kijken daarbij altijd naar de behoefte van de klant. Afhankelijk van de noden bepalen we welk van onze consultants de juiste competenties in handen heeft om zo snel mogelijk impact te creëren. Daarom blijven we onze consultants ook opleidingen aanbieden om hen continu te laten groeien in hun competenties op verschillende niveaus.”
Charlotte: “Nadat de opdracht aan mij is voorgesteld, ga ik als consultant dan op gesprek bij het bedrijf voor een kennismaking. Wij zijn altijd wel vrij snel inzetbaar. Soms starten we na een aantal dagen, soms een aantal weken, afhankelijk van wanneer het bedrijf.”
Is dat ook kostenefficiënt?
Heel veel bedrijven hebben nood aan een specifieke expertise voor een kort moment, bijvoorbeeld een change traject of een implementatie van een bepaalde tool. Dan heb je iemand nodig die daar ervaring in heeft en die op korte termijn een grote impact kan creëren. Nadat de tool of verandering is geïntegreerd, is de expertise niet meer nodig. De dagelijkse gang van zaken kan je dan opnieuw overlaten aan je vaste team.”
Welk verschil maakt Interim Management voor bedrijven?
Charlotte: “Je komt als consultant met een frisse blik binnen en je hebt ook veel expertise, informatie of ervaring vanuit andere projecten. Daardoor heb je al meteen een toegevoegde waarde. Dat kan soms gaan over over programma’s, bijvoorbeeld, die de organisatie op dat moment aan het implementeren is, maar waar jij al ervaring mee hebt. Daarin kan je dan kennis overdragen naar de vaste medewerkers.
Ik heb dat tot nu toe wel altijd als heel dankbaar ervaren. Het feit dat processen op een bepaalde manier lopen en dat je denkt: dit kan sneller. Of: bij een ander bedrijf waar ik kwam, hebben ze het zo aangepakt en dat ging efficiënter. Bedrijven staan ook echt wel voor open voor die input. Als je dan dingen kunt veranderen en kan vertrekken met het idee dat bepaalde processen dankzij jou makkelijker lopen… Ja, daar doe ik het toch wel voor.
Ik denk dat wij bij Motmans ook heel authentiek zijn in onze aanpak. What you see is what you get. Je kunt wel echt rekenen op ons.”
Op onze website leer je meer over ons aanbod Interim Management voor bedrijven. Zelf op zoek naar tijdelijke ondersteuning op maat? Neem contact op via mattias.celis@motmansenpartners.be.
-
Generatie Z als katalysator voor innovatie op de arbeidsmarktJong geweld betreedt voortdurend de arbeidsmarkt. Daardoor ontstaat op de werkvloer een interessante mix tussen generaties. Voor sommigen roept dat meteen het schrikbeeld op van miscommunicatie en kleine frustraties. Voor de meeste bedrijven is het echter een kans om een nieuwe visie en moderne competenties in huis te halen. Alleen: waarnaar is de nieuwe generatie Z op zoek, en hoe kan je als bedrijf aan hun noden tegemoetkomen?Lees meer
-
Werken als HR Consultant? “De verschillende uitdagingen prikkelen mijn nieuwsgierigheid”Een variëteit aan opdrachten binnen je vakgebied en leerkansen in elke organisatie waar je komt: wat betekent werken als HR Consultant voor onze experten binnen Interim Management? We vroegen het aan Charlotte Van de Voor en aan Mattias Celis, die hen als Senior Consultant Interim Management ondersteunt.Lees meer
-
Modern HR-beleid in schooldirecties: “Meer doen wat we zeggen en zeggen wat we doen”Verrassende conclusie uit recent wetenschappelijk onderzoek*: ondanks krapte op de arbeidsmarkt en een lerarentekort, doet het onderwijs het beter dan veel andere sectoren wat betreft de verhouding tussen instroom en uitstroom. Een veranderde context dwingt scholen echter om zich anders te structureren, willen ze die ratio ook ten volle kunnen benutten. Dat werpt nieuwe vragen op over een modern HR-beleid in schooldirecties en over wervingsstrategieën. Ook daar moeten nieuwe mogelijkheden verkend worden om relevantie te behouden op de arbeidsmarkt.Lees meer