Wil het maar niet lukken om in de buurt van jouw droomjob te komen? Of ben je op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging… maar ben je niet zeker waar jouw toekomst ligt? Maak dan gebruik van jouw recht op loopbaanbegeleiding. En krijg de langverwachte antwoorden op jouw vragen.

Hoe werkt zo’n loopbaanbegeleiding?

Een loopbaanbegeleiding vindt plaats in verschillende sessies van telkens anderhalf uur. Wij volgen je van begin tot eind op zodat je perfect weet waar je aan toe bent.

  • Samen bekijken we jouw huidige situatie en zetten we jouw vragen om in concrete doelen.
  • Daarna zetten we je aan het werk. Aan de hand van oefeningen en tests krijg je een beter zicht op je competenties en op wat jou echt motiveert. En kunnen we jouw ideale beroep beter aflijnen.
  • We zetten jouw doelen om in een stapsgewijs ontwikkelingsplan.
  • Op het einde van het traject evalueren we dit plan en sturen we bij indien nodig.

Voor wie is die
loopbaanbegeleiding er?

Iedere werknemer of zelfstandige die woont én werkt in Vlaanderen of in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft wettelijk gezien recht op acht uur loopbaanbegeleiding. Let wel: je moet minimaal één jaar werkervaring kunnen voorleggen en mag in de voorbije zes jaar geen ander loopbaantraject gevolgd hebben.

Waar kan je dit aanvragen?

Vooraleer we aan de slag kunnen, dien je loopbaancheques aan te vragen bij de VDAB (www.vdab.be/loopbaanbegeleiding of via het nummer 0800 30 700). Eén cheque kost 40 euro. In ruil hiervoor krijg je vier uur opleiding.

vdab

Kwaliteitsvolle samenwerking

Onze loopbaanbegeleiding staat garant voor uitstekende kwaliteit. Dit danken we aan de intensieve samenwerking met Van Havermaet Groenweghe. Hierdoor dekken we het complete plaatje: rekrutering, selectie, assessment en development centers en dus ook loopbaanbegeleiding van hogere bedienden, kader- en directieleden.

Meer weten?

 Zie jij ook het nut in van een resultaatgerichte loopbaanbegeleiding? Onze collega Sophie Bijnens verschaft je met plezier extra uitleg. Contacteer haar op het nummer +32 11 30 35 00 of via e-mail.

© Motmans & Partners 2019