17.november.2020

Hoe outplacement jouw bedrijf kan helpen

De economische impact van de coronacrisis is voor heel wat bedrijven ondertussen duidelijk voelbaar. Al heel wat mensen zagen hierdoor hun job verdwijnen en dat zal na het intrekken van de economische werkloosheid enkel maar toenemen. Jammer genoeg hebben heel wat bedrijven geen keuze en moeten zij herstructureren om het hoofd boven water te houden. Uiteraard staat geen enkele werkgever te springen om afscheid te nemen van goede werknemers. Hoe kan outplacement hierbij helpen en wat zijn de voordelen voor werkgevers?

Menselijk aspect

Geen enkele (goede) werkgever ontslaat graag werknemers, maar in tijden van crisis zoals deze is dit voor sommige bedrijven vaak de enige manier om te overleven. Hoe je dan afscheid neemt van de werknemer(s) heb je als werkgever zelf in de hand. Door in te zetten op outplacement zorg je ervoor dat je de samenwerking met een positieve noot kunt eindigen.

Kostenbesparing

Het klinkt misschien vreemd, maar inzetten op outplacement kan je ook kosten besparen. Door samen met de werknemer op constructieve wijze in te zetten op loopbaanmanagement vermijd je lange en dure onderhandelingen met de werknemer. Door de medewerker een outplacementtraject aan te bieden creëer je als werkgever perspectief, hierdoor zal de werknemer sneller geneigd zijn om de ontslagvoorwaarden te accepteren.

Employer brand

Dat een ontslag vooral een enorme impact heeft op de werknemer is duidelijk, maar hoe de werkgever hiermee omgaat heeft evenzeer een grote impact op het bedrijf. Je kan als werkgever kiezen om absoluut geen moeite te steken in de ondersteuning van de medewerker, met alle gevolgen vandien. Of je kan zorgen voor een degelijke ondersteuning door middel van outplacement. Je laat op die manier niet alleen zien dat je jouw werknemers ondersteunt in goede en slechte tijden, maar je creëert op die manier ook ambassadeurs voor je bedrijf. Want laten we eerlijk zijn, er komt een dag dat je weer nieuwe mensen gaat aanwerven en dan maakt jouw employer brand het verschil!

Wil je graag gebruik maken van outplacement? Onze professionals staan voor je klaar en hanteren een persoonlijke en unieke aanpak op maat. Contacteer ons vrijblijvend.

Gerelateerde artikels Terug naar overzicht
© Motmans & Partners 2020