04.november.2020

Motmans & Partners en Travvant bundelen de krachten.

Full HR-dienstverlener Motmans & Partners en Travvant slaan de handen in elkaar met een nieuw partnership. Motmans & Partners heeft meer dan 10 jaar ervaring in werving & selectie, talent development, HR consultancy,…. En dit in heel Vlaanderen en Eindhoven. Travvant is de expert in outplacement, inplacement,… . “Dit partnership heeft als doel om Belgische bedrijven en kandidaten nog beter te kunnen helpen groeien”, vertellen Geert Motmans (Motmans & Partners) en Roeland Van Dessel (Travvant).

Hoe is het partnership tussen Motmans & Partners en Travvant ontstaan?

Geert: “Motmans & Partners is een geïntegreerde hr-dienstverlener met meer dan 10 jaar ervaring. Hoewel onze focus ligt op Build (talent development)Buy (aanwervingen)Borrow (interim management), kregen we toch regelmatig de vraag naar begeleiding van uitstroom van werknemers (outplacement). Door Corona is het landschap ingrijpend veranderd, wat ons heeft doen nadenken over hoe we onze klanten bij die uitstroom gericht en gespecialiseerd kunnen helpen. Omdat we ons willen focussen op onze corebusiness en onze neutraliteit willen garanderen hebben we besloten om een partnership met Travvant aan te gaan. Travvant, zelf een neutrale en volledig onafhankelijke organisatie  met een uitgesproken expertise en know-how op vlak van individueel/ meervoudig en collectief outplacement,  heeft dezelfde DNA en kwaliteitsnormen als Motmans & Partners. Dit maakt van hen de ideale partner om deze bijkomende specialistische dienstverlening te kunnen voorstellen.  Bovendien beschikken zij over een jarenlange ervaring in het opzetten van gepersonaliseerde outplacementtrajecten.”

Roeland:  “Wel, enkele maanden geleden hadden wij een klant waar wij inplacement en outplacement services verlenen die mij de vraag stelde om samen in dialoog te gaan met hun vaste Partner voor Assessments en Werving & selectie. Door de jaren heen en na testen van verschillende partners was Motmans & Partners hun partner gezien de geleverde service en resultaten enerzijds en vanwege het diepe culturele begrip van hun vennootschap anderzijds. Niet alleen op vlak van werving & selectie en assessments maar ook op vlak van inplacement en outplacement services is dit van cruciaal belang. Motmans & Parnters had trouwens veel met deze mensen gewerkt, assessments en competentiemetingen gedaan. Na een eerste ontmoeting was het duidelijk dat wij aanvullend en versterkend kunnen werken zonder in elkaars vaarwater te komen. Als dit dan ook gepaard gaat met open en begripvolle communicatie en respect voor elkaars corebusiness is dit een win-win.”

Waarom nu net in deze bijzondere periode zo een samenwerking aangaan?

Geert: “Omdat we natuurlijk kort bij de klant staan en voelen dat er meer nood en aandacht is voor het opzetten van outplacementtrajecten. Onze economie is niet ongeschonden uit deze gezondheidscrisis gekomen, er zijn veel bedrijven zwaar getroffen en velen zullen jammer genoeg nog volgen . Dankzij specifieke maatregelen van de overheid kunnen sommige bedrijven overleven maar desondanks horen we in veel sectoren dat er gerationaliseerd moet worden. Afscheid nemen van werknemers is dan voor veel bedrijven onvermijdelijk. We moeten ons bewust zijn dat deze mensen iets ingrijpends meemaken, zij hebben nood aan en zelfs meer nog,  recht op een goede en professionele begeleiding. “

Roeland: “Als neutrale en onafhankelijke speler in Outplacement en Inplacement werken wij samen met diverse partners in België die zelf ook de waarde van de neutraliteit koesteren en naar waarde schatten. Waar Motmans & Partners  zich focust op de organisatie en het individu om hen beiden te voorzien van advies aangaande profiel, match cultural fit, competenties … bekijken wij dit volledig vanuit het individu naar een verdere en bredere heroriëntatie in de ruime arbeidsmarkt door Outplacement enerzijds en vanuit het individu naar een verdere interne heroriëntatie bij de werkgever door inplacement anderzijds. De correlatie ligt op het individu. Aanvullende dienstverlening werkt versterkend. En ja, dit is een bijzondere periode waar heel wat druk op de arbeidsmarkt staat. Een partnership geeft aan dat we beiden willen werken vanuit onze sterkten en waarden teneinde de beste service te geven voor individu en organisatie.”

Welk voordeel biedt deze samenwerking?

Geert: “Een groot voordeel is dat wij onze klanten, zowel bedrijven als individuen/ kandidaten,  een totaaloplossing kunnen bieden dankzij deze samenwerking. Het netwerk en expertise van beide organisaties, Motmans & Partners met een sterke verankering in Limburg  en Travvant werkzaam nationaal , zullen een gerichte heroriëntatie maximaal faciliteren.

Roeland : “We versterken hiermee onze neutraliteit. Binnen out & inplacement ligt de focus op het individu en wat is het beste voor het individu. Bij verbreking van het contract is het onze job om de ex-werknemer maximaal te helpen omgaan met deze ingrijpende verandering, nieuwe perspectieven te helpen ontdekken en in kaart te brengen afgestemd op diens persoonlijke waarden, comptenties en mogelijkheden alsook bijkomend een aanzienlijk netwerk aan te reiken. In inplacement herorienteert het individu naar een nieuwe functie binnen het bedrijf waar deze reeds werkzaam is. De competenties en ontwikkelingspunten zijn vaak reeds gekend door het Assessment bureau wat versterkend kan werken. Wij ondersteunen zowel het individu als de organisatie niet alleen bij het maken van de juiste keuze, maar ook bij het opmaken van een evenwichtige balans door een spiegel voor te houden, is dit de jusite stap, is dit het juiste moment, welke comptenties dienen er verder ontwikkeld te worden, draagt dit bij tot een duurzame tewerkstelling, … en zo verder.

Focus is key voor het uitbouwen van de nodige expertise en het waarborgen van de meest kwalitatieve dienstverlening! Ik sta soms versteld van bedrijven die hun focus verdelen. Vandaag gaan we focussen op werving & seectie en/of uitzenden en morgen houden we ons bezig met loopbaanbegeleiding, coaching en als het even kan ook nog outplacement. Dit zijn gespecialiseerde dienstverleningen waar toch jaren know-how, ontwikkeling en investeringen ten grondslag liggen. Het individu moet centraal staan en kunnen rekenen op de meest kwalitatieve service. Met Motmans & Partners werken we versterkend, ieder heeft zijn specialiteit en zodoende komen we tot de beste service voor werkgever en werknemer.”

Wat kunnen bedrijven en kandidaten verwachten van deze samenwerking?

Geert: “Voor bedrijven is het heel duidelijk, zij kunnen rekenen op een  volledige dienstverlening m.b.t. personeelsgerelateerde vraagstukken. Talenten krijgen de garantie dat ze de meest kwalitatieve en professionele ondersteuning krijgen in deze cruciale momenten in hun loopbaan.”

Roeland: “Ethische bedrijven die om uiteenlopende redenen afscheid moeten nemen van werknemers nemen hiermee hun verantwoordelijkheid en hebben in deze samenwerking de beste service voor hun medewerkers. De werknemer dat vaak jaren een toegevoegde waarde was in hun functioneren. De persoon in kwestie krijgt de aandacht die hij/zij verdient en vanuit zijn/haar noden op dat moment.”

Als we binnen 6 maanden al eens terugblikken naar deze samenwerking, wat willen jullie dan reeds bereikt hebben?

Geert: “dan zou het fijn zijn als we merken dat ons wederzijds gevoel zijn vruchten heeft afgeworpen en dat we kunnen terugblikken op een aantal succesvolle trajecten.”

Roeland:  Als deelnemers en klanten van beide partijen ons zeggen dat ze zeer blij waren met de wederzijdse introductie, service en persoonlijke aanpak.

Waarom zouden bedrijven/kandidaten moeten inzetten op outplacement?

Geert: “Men heeft het bij een huwelijk altijd over ‘in goede en slechte tijden’, wel bij bedrijven zou dat niet anders mogen zijn. Niet enkel de onboarding moet tot in de puntjes zijn uitgewerkt, ook de outboarding van werknemers is minstens even belangrijk. Het is zeker niet meer dan correct dat je een begonnen samenwerking professioneel afrond. Met een gepersonaliseerd en kwalitatief outplacementtraject kan je op een zeer professionele manier werknemers verder begeleiden naar een volgende duurzame heroriëntatie. Een uitgebalanceerd outplacement programma zet in op persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer en brengt zijn/haar sterktes in kaart. Alles begint met zelfinzicht. Als je dit hebt verworven kan je met een open blik naar de toekomst kijken.”

Roeland: “De tijd van 1 of 2 werkgevers in een carrière ligt al lang achter ons. Globalisering, verandering, economische effecten, … dragen bij tot een meer flexibele manier van werken. Meer flexibel wil niet zeggen minder verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid tussen werkgever en werknemer is er in goede en slechte tijden. In slechte tijden is een correcte en zorgende manier van afscheid nemen des te belangrijker. Outplacement, verzorgd door gespecialiseerde en ervaren coaches, zal bijdragen tot verdere persoonlijke ontwikkeling, verhogen van wendbaarheid en veerkracht, maar vooral ook tot duurzame inzetbaarheid. En dit laatste is KEY.”

Hoe zien jullie dit partnership op lange termijn evolueren?

Geert: “Ik hoop dat we veel van elkaar kunnen leren en best practices kunnen delen. Daar word je als bedrijf enkel sterker van en als gevolg ook je klanten en kandidaten.”

Roeland: “Als bewust onafhankelijke en neutrale partners willen wij steeds de beste service blijven  geven en ontwikkelen. Beide bedrijven zetten in op topkwaliteit en topservice. Dit zal ons scherp houden. Onze klanten verwachten niets minder.”

 

Heb je vragen over outplacement? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde artikels Terug naar overzicht
© Motmans & Partners 2024

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.